Coronatijden

DENKEN VOOR JEZELF,

ZORGEN VOOR ELKAAR!

Dag iedereen!
 Even een update over het reilen en zeilen in ons ‘Vrijzinnig (Thuis)Centrum Liedts’.
Onze activiteiten zijn ondertussen even geannuleerd en on hold gezet om hopelijk in het najaar terug van start te kunnen gaan.We zijn nog steeds niet fysiek aanwezig in de parkstraat, maar wel virtueel, via mail kunnen jullie bij ons terecht. We blijven dus op een veilige afstand, ‘in ons eigen kot’, maar niettemin blijven we actief bezig.
Want het ‘denken voor jezelf’ stopt niet door even op een afstand te gaan staan en op jezelf terug te plooien, wel integendeel … Dus laten we jullie niet in steek!
Regelmatig posten onze consulenten van het huisvandeMens voedsel voor het brein via het rubriekje ‘Het verdorven genootschap: verlichting in moeilijke tijden’ op de facebookpagina van het huisvandeMens Ronse. Kijk en lees, en je zal zien dat ze af en toe proberen om zinnige dingen te posten op deze virtuele plek! Wees welkom om daar al jouw filosofische en maatschappijkritische eieren te leggen onder het motto ‘Unlockdown the brain’!
Maar natuurlijk blijven we ook zorgen voor elkaar … want mensen ondersteunen en ontmoeten is momenteel broodnodig. Naast de mogelijkheid voor het actieve zorgen door de consulenten van het huisvandeMens via telefoon, mail, videocalls, … willen we ook in verbinding blijven met onze vrijwilligers, mensen die ons beter willen leren kennen en mensen die ons misschien nodig hebben in deze uitdagende tijd. Jammer genoeg kan dat nu niet in levende lijve, vandaar dat ze ‘De vrije chat’ in het leven hebben geroepen om mekaar digitaal te ontmoeten. Elke woensdag van 10 tot 12u is er een geplande meeting. Er zijn geen verplichtingen, geen vereisten en een simpele klik volstaat om aan het beeldbellen deel te nemen. Voel je vrij om het ook eens te proberen via https://meet.jit.si/Devrijechat !
Verder willen we je ook de link even meegeven van ‘Oudenaarde helpt’, een centraal vrijwilligersplatform voor als je een vraag of hulp nodig hebt of voor zelf de helpende hand te worden in deze moeilijke tijden. Meer info vind je ophttps://www.impactdays.co/oudenaardehelpt/
Want samen zijn we zoveel sterker!
Indien je vragen hebt, of we kunnen iets voor jou betekenen, contacteer ons via info@vcliedts.be of via onze collega’s van het huisvandeMens op ronse@deMens.nu . Voor meer nieuws en updates kan je ook surfen naar www.deMens.nu
.
Laat
Vertraag.
Vertraag.
Vertraag je stap.
Stap trager dan je hartslag vraagt.
Verlangzaam.
Verlangzaam.
Verlangzaam je verlangen
En verdwijn met mate.
Neem niet je tijd
En laat de tijd je nemen –
Laat.
Leonard Nolens (1947)
uit: Laat alle deuren op een kier
(Querido 2004)
Warme, solidaire en vrijzinnige groeten,
Niek Vander Cruyssen,
Voorzitter VC Liedts